Järjestelmä laajasti asiakkaiden käytössä

Kun oululainen Jaana Tervo suunnitteli oman tilitoimiston perustamista, visiona oli toimisto, joka palvelisi yrityksiä sähköisessä taloushallinnossa. Haluna oli tarjota asiakkaille reaaliaikaista tietoa talouden ja tulevaisuuden suunnitteluun.

– Olin valmistellut toiminnan käynnistämistä vertailemalla erilaisia tarjolla olevia ohjelmistoja. Yrityksen perustaminen sai kunnolla tuulta siipiensä alle, kun tapasin Vesa Laurilan Taloushallintoliiton Tili- ja veropäivillä vuonna 2009. Silloin kuulin OLE-verkostosta ja sen toimintaperiaatteista, Tilitervo Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tervo kertoo.

Tilitervo Oy aloittikin toimintansa seuraavana vuonna eli 2010.

– Erityisesti NetBaronin® ohjelmisto sai kiinnostukseni syttymään, sillä se sisälsi paljon muutakin kuin taloushallintosovelluksen. Järjestelmässä olivat tärkeinä pitämäni sähköiset työkalut myös tuotannon ja toiminnan ohjaukseen.

– Koska olin yksin perustamassa yritystä, minulle oli myös tärkeää, että pystyin vakuuttamaan asiakkaat sillä, että tukenani on isompi asiantunteva verkosto. Meidän toimistomme on erikoistunut kirjanpitoon, mutta verkoston kautta meillä on mahdollisuus saada esimerkiksi palkanlaskentaan erikoistuneen henkilön asiantuntemus käyttöömme.

Kotimaisuus on tärkeä arvo

NetBaron®-järjestelmä on osoittanut vahvuutensa käytännössä.

– Monelle asiakkaalle on tärkeää, että innovaatio on suomalainen ja koodarit ovat Suomessa. Sitä arvostetaan. Asiakkaamme käyttävät laajasti koko ohjelmistoperhettä, kuten huolto-, myynti- ostotilaus-, kassa-, varasto- ja palkanlaskentasovelluksia sekä verkkokauppaintegraatiota, Jaana Tervo toteaa.

Vuosien myötä myös verkoston muut edut ovat osoittaneet merkityksensä.

– On ollut todella mukava päästä tutustumaan kollegoihin ympäri Suomea ja käydä keskustelua alan asioista. Muutoinhan alalla on yleensä vähän – jos ollenkaan – keskinäistä yhteistyötä tai yhteydenpitoa. OLE-verkostossa yhteistyö toimii hyvin. Pulmatilanteissa voi muilta jäseniltä avoimesti kysellä, onko eteen tullut vastaavaa ja kuinka he ovat sen ratkaisseet. Lisäksi verkosto tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia myös alihankinnassa. Verkoston tarjoama tuki on iso apu tilitoimistoyrittäjille, joilla on kasvuhalukkuutta. Kasvun tueksi on saatavissa mm. markkinointimateriaalia, kuten esitteitä ja tarjouspohjia.

– Ja vuosittain järjestettävät OLE-päivät ovat aivan mahtavia tapahtumia. Siellä on paljon asiaa, mutta myös tarpeellista rennompaakin osuutta, Jaana Tervo hymyilee.

REFERENSSIT | EDUSTUSTILI | TILITUULOS